Club redt in minuut 102 (!) nog een puntje tegen Eupen

25-07-2021 18:00 Laatste update: 18:14
375

Club Brugge heeft in het absolute slot een pijnlijke nederlaag vermeden. In minuut 102 kon het pas de gelijkmaker vieren. Ondanks het 2-2 gelijkspel baalt Eupen als een stekker.

Clement wijzigde zijn elftal op twee posities in vergelijking met de Supercup-partij tegen Genk. Mbamba en Kossounou verdwenen uit de opstelling, Vormer en Okereke maakte hun opwachting. Uitdager Eupen speculeerde met zijn opstelling dan weer op de counter.

Het voorspelde wedstrijdverloop zagen we veelvuldig terug in de eerste helft. Club Brugge was dominant, Eupen waagde zijn kans op de tegenaanval. Het resulteerde in een aangename wedstrijd met kansen langs beide kanten. Doelpunten vielen er echter niet, de beginscore stond ook bij de rust nog op het bord.

In de tweede helft vielen de doelpunten wel. Heel erg snel zelfs. De tweede helft was nog maar tien minuten onderweg of de bal kon al op de stip. De VAR kwam tussenbeide na een handsbal van Agbadou. Strafschop voor Club Brugge, Bas Dost nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal droog binnen.

Lang kon Club niet genieten van de voorsprong. Eupen maakte vrijwel meteen gelijk. De Brugse defensie stond te slapen, Kayembe kon zomaar de zestien binnendringen en schoot de bal tegen de netten: 1-1.

Club kon weer van voor af aan beginnen, het was echter Eupen dat op voorsprong kwam. De aanvalsdrang van Club werd genadeloos afgestraft op de tegenaanval. Niet de eerste keer dat Eupen een uitstekende counter op de mat legde. Ngoy was de afwerker van dienst.

Club probeerde in de slotfase weer langszij te komen en kreeg daar ook de tijd voor. Zo werd er maar liefst tien minuten extra tijd bijgeteld. Het leek geen zoden aan de dijk te brengen tot De Ketelaere helemaal in het slot de gelijkmaker kon scoren. De assist kwam op naam van Noa Lang na een knappe actie.