Boskamp over Kossounou (Club Brugge): Hij is goed, maar niet uitzonderlijk

Boskamp over Kossounou (Club Brugge): "Hij is goed, maar niet uitzonderlijk"

Kossounou vertrok van Club Brugge naar Bayern Leverkusen voor 30 miljoen euro. In Het Belang van Limburg sprak Johan Boskamp over die transfer.

Boskamp looft allereerst de strategie van Club Brugge: “Voor drie miljoen euro toch het risico genomen en een paar jaar later vang je de jackpot”, vertelt hij. Toch heeft hij bedenkingen bij de transfer: “Hij is goed, maar niet uitzonderlijk. Het is fantastisch gedaan door Club. 30 miljoen euro voor een centrale verdediger is schitterend, maar ik hoop dat ze een mooi strikje rond hem hebben gedaan.”

De analist ziet met lede ogen het vertrek van enkele toptalenten aan: “Zinho Vanheusden zijn we kwijt aan Italië. Ik vind dat jammer, want ik kijk niet elke week naar Genoa. Ik had hem liever nog een jaar in België aan het werk gezien. Sambi Lokonga, die al een jaar riep dat hij weg wou, vertrok naar Arsenal.”

Op die manier vangen clubs uit de Pro League toch wat geld aan toptalenten. Lokonga ging voor om en bij de 18 miljoen, Vanheusden voor 16 miljoen en Kossounou voor 30 miljoen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie