Wijnaldum: 'Ze gaven mij de schuld, ik voelde mij niet geliefd door de fans'

Wijnaldum: 'Ze gaven mij de schuld, ik voelde mij niet geliefd door de fans'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 21:15za 24-07-2021 om 21:15

Georginio Wijnaldum heeft zich bij Liverpool niet altijd gesteund gevoeld door de fans. De Oranje-international, die transfervrij de overstap heeft gemaakt naar Paris Saint-Germain, stelt dat de kritiek op social media hem raakte.

"Ja, er was een moment dat ik mij niet geliefd en gewaardeerd voelde", bekent Wijnaldum in gesprek met The Telegraph. "Niet mijn teamgenoten, of de mensen op Melwood (het trainingscomplex, red.). Van hen weet ik dat ze van mij houden en ik hou van hen. Het was de andere kant", doelt hij vermoedelijk op de directie en de eigenaren van Fenway Sport Group.

Wijnaldum bereikte met The Reds geen overeenstemming over een nieuwe verbintenis. Niet alle Liverpool-fans hadden daar begrip voor. "Ik moet zeggen, dat er ook nog social media was. Toen het slecht ging, was ik de speler die ze de schuld gaven. Ze zeiden dat ik weg wilde. Maar elke dag – op de training en in de wedstrijd – gaf ik alles. Liverpool betekende zoveel voor mij. De fans in het stadion steunden mij. Zij en de fans op social media leken wel twee verschillende dingen."

"De mensen in het stadion gaven mij een geweldig afscheid", vervolgt de middenvelder. "Zelfs toen ze wisten dat ik zou vertrekken, stonden ze achter me. Maar op social media kreeg ik alle schuld. Er waren momenten dat ik dacht: 'Wow, als ze nu eens wisten wat ik allemaal doe om fit te blijven en elke wedstrijd te spelen'. Sommige spelers in hun laatste jaar nemen geen risico, maar ik gaf alles."

Wijnaldum blijft niet onverschillig onder de kritiek. "Soms dacht ik: 'Wow, ik weer?' We zijn een collectief. Aan de andere kant mag je niet klagen, omdat het je werk is. Je wordt ervoor betaald. Maar ik kan mij geen vrije dag herinneren. Ik werkte zo hard met de fysio's. Ik speelde zoveel duels, het was eigenlijk te veel voor het lichaam."

Wijnaldum kwam afgelopen seizoen in alle 38 Premier League-duels in actie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws