KV Kortrijk pakt drie punten tegen promovendus Seraing

24-07-2021 20:23 Laatste update: 20:33

KV Kortrijk heeft met 2-0 gewonnen van Seraing. Chevalier en Selemani maakten de doelpunten.

KV Kortrijk gunde Seraing geen rustige start in 1A. Met veel en hoge druk legden ze onmiddellijk het vuur aan de schenen van de nieuwkomers. Met enkele kansen joegen ze concreet op doelpunten. Het eerste halfuur bleef Seraing echter gevrijwaard van een tegendoelpunt.

Na het halfuur was het dan toch raak. KVK-legende Chevalier zette de 1-0 op het scorebord. Met die voorsprong gingen ze ook de rust in. Na de rust tapte Seraing uit hetzelfde vaatje. Ze lieten De Kerels gemakkelijk komen, maar zij verzuimde het eerst nog volledig af te maken.

Tien minuten voor tijd ging Selemani neer op de rand van de zestien. Strafschop zei ref Dierickx. Na een korte VAR-interventie mocht Selemani de 2-0-eindstand op het scorebord zetten. Een valse start voor Seraing, een heerlijke start voor KVK in een kolkend Guldensporenstadion.