Strijd, kansen, rode kaart, maar geen winnaar in OHL – Zulte Waregem

24-07-2021 18:03 Laatste update: 18:14
1

Oud-Heverlee Leuven en Zulte Waregem zijn elk aan het nieuwe seizoen begonnen met een punt. In een aangename wedstrijd aan Den Dreef hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. Tijdens het 1-1 gelijkspel pakte nieuwkomer Joost van Aken rood.

Bij Zulte Waregem mochten nieuwkomers Van Aken, Hubert, Vigen en Sormo in de basis starten. Bij OHL vooral vertrouwde namen. Lyon-huurling Özkaçar vormde de uitzondering. De spelers van de thuisploeg kwamen het veld op met een T-shirt met daarop de tekst 'Team Bart'. Tijdens de match droegen ze ook een rouwband om de overleden physical coach Bart Van Lancker te eren.

In een aangename openingsfase was de thuisploeg baas, maar Vossen had namens Zulte Waregem wel de beste kans. De aanvaller trapte evenwel hoog over. Na 25 minuten haalde Vossen dan toch zijn gram. De aanvaller kopte raak na een voorzet van Govea.

Ondanks dat Zulte Waregem op voorsprong stond, had het geen eenvoudige middag in Leuven. De spelers van Essevee moesten regelmatig teruggrijpen naar een overtreding. In de 40e minuut oordeelde de scheidsrechter dat men bij Zulte weer in de fout was gegaan. Ditmaal in de eigen zestien en op Henry. Daar was twijfel over, want Henry leek zelf zijn man mee te nemen. Hoe dan ook de bal ging op de stip en Henry klaarde zelf het klusje, 1-1 vlak voor de rust.

Iets voorbij het uur was de match van Van Aken voorbij. Meteen na de rust pakte de nieuwkomer zijn eerste gele kaart en na een charge op Henry bedacht ref Put dat ook de tweede gele kaart mocht volgen. Ondanks dat het elf tegen tien was, bleef de match goed op en af gaan. Maar scoren deed niemand meer. Zo beginnen beide ploegen met een punt aan het nieuwe seizoen.