OFFICIEEL: Manchester United beloont Solskjaer met nieuw contract

OFFICIEEL: Manchester United beloont Solskjaer met nieuw contract

24-07-2021 12:34
2

Manchester United gaat met Ole Gunnar Solskjaer de toekomst tegemoet. De Noorse oud-spits volgde halverwege het seizoen 2018/2019 José Mourinho op en blijft de komende jaren in functie: Solskjaer heeft een nieuw contract tot 2024 ondertekend, met een optie op nog een jaar.

OGS nam de honneurs waar toen Manchester United zesde stond in de Premier League, maar leidde de club vervolgens twee keer naar een plek in de top-vier en wist de halve finale én de finale van de Europa League te bereiken. "Ole en zijn staf hebben onvermoeibaar gewerkt om een fundament voor succes op de lange termijn te leggen. De resultaten van hun inspanningen beginnen steeds zichtbaarder te worden", aldus uittredend vice-voorzitter Ed Woodward via de officiële kanalen.

Manchester United wil succes boeken met een mix van zelf opgeleide talenten, topaankopen als Jadon Sancho en Raphaël Varane en aanvallend voetbal. "We kunnen niet wachten om de ontwikkeling van het team de komende jaren te volgen", stelt Woodward. "We hebben er meer vertrouwen in dan ooit tevoren dat we met Ole de juiste weg in zijn geslagen."