OFFICIEEL: Tottenham heeft eerste zomertransfer beet en stelt Gollini voor

OFFICIEEL: Tottenham heeft eerste zomertransfer beet en stelt Gollini voor

24-07-2021 12:10

Tottenham Hotspur heeft zijn eerste transfer voor het nieuwe seizoen aangekondigd. De 26-jarige doelman Pierluigi Gollini wordt, inclusief optie tot koop, gehuurd van Atalanta Bergamo.

De transfer zat er al langer aan te komen en is nu definitief. Als ook administratieve details afgehandeld zijn, moet Gollini het transfervrije vertrek van Paulo Gazzaniga opvangen. Hugo Lloris en Joe Hart worden zijn belangrijkste concurrenten. Gollini is toe aan zijn derde Engelse club: hij maakte eerder deel uit van de jeugdopleiding van Manchester United en keepte Championship-wedstrijden namens Aston Villa. De enkelvoudig Italiaans international keepte sinds 2017 voor Atalanta en wisselde daar stuivertje met Marco Sportiello.

De transferzomer is nu officieel begonnen voor Tottenham Hotspur, dat recentelijk – na een maandenlange zoektocht – Nuno Espírito Santo aanstelde als trainer. Heung-Min Son verlengde vrijdag zijn contract, terwijl Harry Kane bezig zou zijn met een megatransfer naar Manchester City en ook Toby Alderweireld op weg naar de uitgang lijkt.