To-do-lijst Club Brugge: Brugse kern is nu al sterk, maar er kan nog wat bij

To-do-lijst Club Brugge: Brugse kern is nu al sterk, maar er kan nog wat bij

24-07-2021 09:00 Laatste update: 19:41
6

Nu het Euro 2020 haar poorten gesloten heeft, krijgt de voetbalfan nauwelijks tijd om op adem te komen. Minder dan twee weken na de Italiaanse triomftocht gaat immers al een nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League van start. VoetbalPrimeur.be gebruikt de tussenperiode om je wegwijs te maken in de voorbereiding van de verschillende Belgische topclubs. In het tweede deel van onze serie overlopen we hun to-do-lijstje: wie mag nog verkassen en wat moet er nog bij? Vandaag: Club Brugge.

In het uitstalraam
Veel spelers staan er bij Club Brugge niet in het uitstalraam. Simon Deli is waarschijnlijk de man die het hardst naar de uitgang wordt gepusht. De Ivoriaanse verdediger is overbodig bij Club Brugge en mag andere oorden opzoeken. Als Club nog geld wil vangen voor Deli moet het de speler deze zomer verkopen, zijn contract loopt af in de zomer van 2022. Ook Kaveh Rezaei is Club Brugge liever kwijt dan rijk. De interesse in de Iraniër is echter erg lauw.

Ook David Okereke mag bij een goed bod weg, het is echter ook geen drama als de spits toch nog bij Club blijft. Het Brugse bestuur wil Okereke dan ook enkel maar verkopen bij een goed bod. Geïnteresseerde clubs zouden een bedrag rond 5 miljoen euro op tafel moeten leggen.

Verder nog een heleboel spelers die Club Brugge liefst nog wat langer bij de club houdt maar die wel op de nodige interesse kunnen rekenen. Noa Lang is er daar uiteraard eentje van. Ook Clinton Mata kan op de nodige belangstelling rekenen. Charles De Ketelaere is dan weer hot in heel Europa, de kans dat hij vertrekt is echter heel erg klein.

Nu al in huis
Club Brugge blijft voorlopig opvallend rustig op de transfermarkt en dat is niet toevallig. De Brugse kern was vorig seizoen al een maatje te groot voor de tegenstand en oogt nog steeds gebalanceerd. De doelmannen positie lijkt dubbel bezet met de hoopgevende prestatie van Senne Lammens. Op het middenveld maken de ervaren rotten nog steeds de dienst uit. Er lijkt nog lang geen sleet te komen op de prestaties van Hans Vanaken en Ruud Vomer.

In de aanval is veel jong talent aanwezig. Lang en De Ketelaere natuurlijk, maar ook Daniel Perez liet al veelbelovende prestaties optekenen. Met Bas Dost loopt er ook nog een ervaren targetman rond.

Op het boodschappenlijstje
Het kan natuurlijk altijd beter. Vooral vleugelverdedigers zijn welkom. Club wil de concurrentie daar graag aanscherpen. Voorlopig greep Club echter telkens naast zijn target. Ook een centrale verdediger zou nog welkom zijn. Voorin wordt er ook nog gezocht naar een nieuwe spits. Als Noa Lang alsnog zou vertrekken lijkt Club ook daarvoor nog een vervanger te moeten halen.