Bankzitter Wouters (ex-KRC Genk) begint met verlies bij Schalke 04

23-07-2021 22:28 Laatste update: 22:49

De seizoensopening in de 2. Bundesliga tussen 'Traditionsvereine' Schalke 04 en HSV is in de slotfase door de Hamburgers gewonnen. Late goals van Moritz Heyer en Bakery Jatta waren genoeg voor de punten: 1-3.

Schalke degradeerde afgelopen seizoen roemloos uit de Bundesliga en met HSV kreeg het op de eerste speeldag een tegenstander te bespelen die ook op het hoogste niveau thuishoort. Schalke 04 deed het zonder de naar RSC Anderlecht vertrokken Benito Raman en ook zonder Dries Wouters, die werd overgenomen van KRC Genk, maar op de bank bleef.

Die zag dat Simon Terodde na zeven minuten de score al opende. De goaltjesdief stiftte de keeper en maakte dat Schalke in een goed gevuld Veltins Arena meteen feest kon vieren. Na een half uur had HSV via de stip op gelijke hoogte kunnen komen, maar Robert Glatzel miste. Die fout maakte hij na rust goed: de spits tekende voor 1-1.

Ouwejan had vlak na dat doelpunt voor de hernieuwde voorsprong voor de formatie uit Gelsenkirchen kunnen zorgen. De linksback kreeg een grote kans en zag dat de doelman een knappe redding nodig had om een treffer te voorkomen. Vijf minuten voor tijd kregen hij en zijn ploeg de deksel op de neus: Heyer en Jatta beslisten het duel binnen een mum van tijd en dompelden de Veltins Arena daarmee in rouw.