Standard ziet overwinning tegen Genk in slotseconden nog door de vingers glippen

23-07-2021 22:40 Laatste update: 22:40
20

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen heeft meteen voor spektakel gezorgd. Standard wist te overtuigen en leek lange tijd op weg naar de winst tegen KRC Genk, maar in het slot wisten de Limburgers toch nog te scoren. Het werd 1-1.

Dat de supporters er zin in hadden, werd al snel duidelijk. Een deels gevuld Sclessin schreeuwde hun ploeg luidkeels naar voren en klonk bij momenten als een uitgekocht stadion. Het publiek probeerde duidelijk een rol te spelen, maar KRC Genk liet zich wegduwen. De eerste kansen waren ook voor de Limburgers, via Paul Onuachu en Junya Ito.

Ook Standard liet zich niet onbetuigd en met de wind van de fanatieke aanhang onder hun vleugels kregen de Rouches ook enkele mogelijkheden. Het was alvast een mooi begin van twee ploegen die de competitie meteen met winst wilden beginnen.

KRC Genk bleef echter baas en eiste het balbezit op. Standard probeerde zich wel in de wedstrijd te vechten, maar moest het vooral hebben van counters. Ook Genk wist met enkele counters nog gevaarlijk te zijn en dan vooral via de snelle Theo Bongonda. De defensie van Standard hield stand en hield de nul tot de rust.

Een nieuwe helft, een nieuw leuk begin. Kansen genoeg, voor zowel Standard als KRC Genk. De Limburgers hadden via Onuachu goede mogelijkheden, zijn vizier stond niet scherp. Standard groeide dan weer in de wedstrijd en kon – samen met het publiek – Genk bij de keel grijpen.

Veel animo, veel schwung en veel wil om doelpunten te scoren bij Standard. De fans schreeuwden hun jongens naar voren en de ploeg van Mbaye Leye wist er ook flink wat moed uit te putten. Het was overleven voor de vice-kampioen, dat via de counter Standard nog wat pijn probeerde te doen.

Op het uur greep John van den Brom in en bracht hij de ongelukkige Paul Onuachu naar de kant. Cyriel Dessers viel in en moest toch voor doelpunten gingen zorgen. Onuachu? Die trok richting de kleedkamers.

Dat zorgde niet voor een verschil, integendeel zelfs. Enkele minuten later kwam Standard via Kostas Laifis op voorsprong. De oudgediende kopte de bal staalhard voorbij Maarten Vandevoordt. Sclessin ontplofte.

Bij Genk leek de moed helemaal uit de ploeg gekropen te zijn. De Limburgers kwamen er amper nog aan te pas, Standard controleerde en probeerde de wedstrijd uit te spelen. Dat leek het ook te gaan doen en tot minuut 92 stonden de Rouches op voorsprong. De supporters floten voor het einde van de partij, maar KRC Genk zorgde voor een Luiks feestje in mineur. Na een knappe aanval wist Theo Bongonda de 1-1 in het slot te scoren. Daar bleef het bij.