Genk wil meer een ploeg worden die prijzen pakt dan een doorgroeiclub

"Genk wil meer een ploeg worden die prijzen pakt dan een doorgroeiclub"

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 22:01vr 23-07-2021 om 22:01

KRC Genk wist vorig seizoen de Beker van België te winnen en gaat dit seizoen voluit voor de titel. Dat hoopt het ook met de sterkhouders willen doen. Genk wil niet langer een club worden dat aan doorverkopen denkt en ook voor de prijzen gaan.

"We streven ernaar om meer gezien te worden als een ambitieuze club die prijzen pakt dan een doorgroeiclub, waar spelers naartoe komen om zo snel mogelijk een volgende stap hogerop te kunnen zetten", is sportief Dimitri De Condé duidelijk in Het Belang van Limburg.

Bij Genk is dat de laatste jaren wel vaker het geval geweest. Zo zag het onder andere Wilfred Ndidi en Sergey Milinkovic-Savic vertrekken zonder een titel op zak. Dat dreigt ook dit seizoen weer te gebeuren met onder andere Paul Onuachu en Theo Bongonda.

Toch hoopt De Condé nu en in de toekomst spelers te kunnen houden tot er titels worden gepakt. "Ik zou dolgraag spelers minstens drie jaar aan ons binden. Dan krijgen ze één jaar om te acclimatiseren en twee jaar om vol mee te strijden voor de prijzen. Pas daarna kan dan eventueel een volgende stap gezet worden", geeft hij aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws