Waarschuwing voor Anderlecht: Union kan de stad overnemen

Waarschuwing voor Anderlecht: "Union kan de stad overnemen"

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 21:30vr 23-07-2021 om 21:30

De competitie gaat vrijdag weer van start en op zondag krijgen we met het duel tussen Union en RSC Anderlecht een Brusselse derby op het programma. Het is lang geleden dat beide teams nog tegenover elkaar stonden in de Belgische competitie. Wie kroont zich tot koning van Brussel?

In die tijd in Eerste Klasse A heeft Anderlecht zich tot één van de grootste clubs van het land gekroond, maar in het verleden was dat nog Union: dat ook al elf keer Belgische landskampioen werd. "Een concurrent uit eigen stad kan wel een eye-opener zijn", zegt sporteconoom Trudo Dejonghe bij Bruzz.

Volgens Dejonghe kan Union in de (nabije) toekomst ook een stevige concurrent kunnen worden voor Anderlecht, zeker op lokaal vlak. "Als Union blijft groeien, zouden ze de stad kunnen overnemen", geeft hij aan.

Concurrentie kan voor veel ploegen slecht zijn, maar volgens Philippe Bormans, sterke man bij Union, hoeft dat niet per se het geval te zijn bij deze twee clubs. "Twee clubs op het hoogste niveau maakt dat mensen kleur moeten bekennen. Dat verdeelt een beetje, maar maakt ook dat er over ons gepraat wordt. Dat heb je nodig om het vuur aan te wakkeren. Ik denk dat we elkaar versterken", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws