Elftal voor werkloze spelers: Van Damme, Taravel en Neto trainen met elkaar

Elftal voor werkloze spelers: Van Damme, Taravel en Neto trainen met elkaar

24-07-2021 16:01
1

Voor de hele voetbalwereld is de transferperiode een bijzonder belangrijke periode. Clubs zoeken naar oplossingen voor hun spelers en ook naar versterkingen. Intussen zoeken transfervrije spelers naar een nieuwe club. Free Pro Players FC moet hen daarbij helpen.

Free Pro Players FC is een club die in ons land is opgericht om werkloze voetballers te ondersteunen. Zij krijgen de kans om mee te trainen en hun conditie te onderhouden. De laatste weken kregen zo 21 spelers al de kans om mee te trainen.

"We gaan oefenwedstrijden spelen wanneer we met 16 zijn. We hebben al 2 keepers", vertelt initiatiefnemer Lode Leirens bij Het Nieuwsblad. "Laat ons zeggen dat we stilaan een volwaardige ploeg bijeen hebben gebracht."

In die voetbalclub zien we ook flink wat bekende namen. Onder andere Jelle Van Damme, Loris Brogno, Renato Neto en Jérémy Travel trainen mee en zoeken intussen naar een nieuwe uitdaging. Zij krijgen daarbij de hulp van Ex-Zulte Waregemtrainer Eddy Van den Berge, die de trainingen voorziet.

Voor heel wat voetballers is de transferperiode dan ook geen makkelijke periode. Zeker als je zonder club zit. "Als je na je contract niet onmiddellijk een andere ploeg vindt? Dat doet wel iets met een mens", vertelt Leirens. "Voetballers zijn ook maar mensen."