Vanhaezebrouck hekelt kunstgras: In de winter is dat leuk, in de zomer…

Vanhaezebrouck hekelt kunstgras: "In de winter is dat leuk, in de zomer…"

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 17:30vr 23-07-2021 om 17:30

KAA Gent opent zijn nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Sint-Truiden. Het kunstgrasveld val de Limburgers vormt traditioneel gezien een uitdaging voor de bezoekende ploeg. Hein Vanhaezebrouck is er alvast geen voorstander van.

Ook vorig seizoen nam Gent het tegen STVV op in de seizoensopener. Die partij ging toen de mist in voor de Buffalo’s. "Ik ben  geen groot voorstander van dat kunstgras", laat Vanhaezebrouck meteen zijn mening horen tegenover Het Laatste Nieuws. "In de winter is dat nog leuk, dan ligt het veld er nog goed bij. In de zomer is dat voordeel er niet. Het veld ligt er dan kurkdroog bij en is niet makkelijk bespeelbaar."

Toch zal Gent niet te vaak op kunstgras trainen om te wennen aan de omstandigheden. "Overdaad schaadt. We gaan niet elke training op kunstgras doen. Zaterdag doen we het nog eens en dat is het dan. Veel spelers spelen er niet graag op, dan moeten we dat niet gaan accentueren en elke dag op kunstgras spelen. Ik ben vooral blij dat het voorlopig enkel STVV is dat op kunstgras speelt", besluit de oefenmeester.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Ben jij voorstander van kunstgras?

Ja
13%
Nee
87%
(101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws