Kompany heeft nog werk bij Anderlecht: Momenteel kruipt al mijn tijd daarin

Kompany heeft nog werk bij Anderlecht: "Momenteel kruipt al mijn tijd daarin"

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 16:30vr 23-07-2021 om 16:30

Zondag trapt Anderlecht zijn nieuwe campagne op gang met een derby tegen Union. Coach Vincent Kompany voelt zich klaar voor de competitiestart, al verwacht hij wel nog niet het allerbeste Anderlecht.

Anderlecht was de afgelopen weken erg actief op de transfermarkt. Het zorgde voor een reeks nieuwe spelers bij de landskampioen. Volgens Kompany heeft dat zowel voordelen als nadelen.

"De nieuwe spelers zijn goed om het niveau van deze ploeg omhoog te trekken. Anderzijds zorgt het natuurlijk ook voor minder automatismen in de groep. Eind vorig seizoen was dat net onze grote sterkte. Al mijn tijd kruipt nu in het snel vinden van die automatismen", citeert Het Laatste Nieuws Kompany.

Een Anderlecht op 100% mogen we volgens Kompany dan ook nog niet verwachten, toch start de coach met ambities aan het nieuwe seizoen. "Mentaal zijn wel volledig klaar maar er moeten toch nog een paar stappen gezet worden. Pas als we alle automatismen hebben gevonden zullen we helemaal klaar zijn. De drang om resultaten te boeken is er natuurlijk wel. Het zal belangrijk zijn om op korte termijn punten te pakken", aldus de coach.

Waar het verhaal eindigt voor Anderlecht dit seizoen is nog koffiedik kijken. Kompany heeft er een realistische kijk op. "Historisch gezien is één seizoen zonder prijs al veel voor deze club, maar we moeten realistisch zijn. We werken echter keihard om die tijden te herbeleven", aldus een hoopvolle Kompany.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Doet Anderlecht dit seizoen beter dan vorig seizoen?

Ja
71%
Nee
29%
(669 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws