'Standard heeft Dønnum helemaal beet en stelt Noor deze week nog voor'

'Standard heeft Dønnum helemaal beet en stelt Noor deze week nog voor'

23-07-2021 12:06
1

Standard mag zich verhopen op de komst van Aron Dønnum. De flankspeler van Valerenga werd al even gelinkt aan de Rouches. Deze week zal hij ook nog voorgesteld worden als nieuweling.

Dat valt te lezen in verschillende Noorse media. Naar verluidt zijn de laatste onderhandelingen zo goed als afgerond en kan Dønnum binnenkort worden voorgesteld. Dat zou nog voor de partij tegen KRC Genk van vrijdagavond al kunnen gebeuren. De middenvelder krijgt het rugnummer 11 bij de Rouches en zet zijn handtekening onder een vierjarig contract.

Dønnum is een 21-jarige rechterflankspeler. Vorig seizoen kon hij naar Serie B-club Lecce, maar zag een overgang niet zitten. Dønnum speelde al één keer voor de nationale ploeg van Noorwegen. Op 7 juni van dit jaar deed hij mee in de oefenmatch tegen Luxemburg. In de 1-0 zege mocht hij zich 26 minuten bewijzen.

Zijn ploegmaats namen het donderdagavond op tegen KAA Gent, maar verloren met 4-0. Zelf was Dønnum dit seizoen goed voor zes doelpunten en drie assists in tien partijen.