Bayern München trekt 1,1 miljoen uit na overstromingen en speelt benefietwedstrijd

Bayern München trekt 1,1 miljoen uit na overstromingen en speelt benefietwedstrijd

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 11:10vr 23-07-2021 om 11:10

Bayern München is in actie gekomen na de hevige overstromingen die het westen van Duitsland onlangs geteisterd hebben. Der Rekordmeister trekt ruim één miljoen euro uit en gaat een benefietwedstrijd tegen Schalke 04 spelen.

Met name de deelstaten Nordrhein-Westfalen – waar Gelsenkirchen, de thuisbasis van Schalke ligt – en Rheinland-Pfalz zijn zwaar getroffen door de overstromingen, die vele levens hebben geëist. De datum voor de wedstrijd tegen Schalke moet nog definitief worden vastgelegd, maar Bayern heeft alvast 1,1 miljoen euro ter beschikking gesteld voor de hulporganisaties.

Volgens clubpresident Herbert Hainer had Der Rekordmeister simpelweg geen andere keuze. "Wij waren geschokt toen we de beelden van de Hochwasserkatastrophe zagen", laat hij weten aan de officiële Bayern-kanalen. "Tijdens dit soort verschrikkelijke situaties moeten wij als maatschappij de handen ineenslaan. Voetbal leeft van solidariteit en sociale verantwoordelijkheid en wij kunnen ons niet voorstellen wat de mensen in de getroffen gebieden hebben moeten doormaken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws