'PSV en Dortmund op hoofdlijnen rond: Malen heeft toptransfer te pakken'

'PSV en Dortmund op hoofdlijnen rond: Malen heeft toptransfer te pakken'

23-07-2021 11:01

Donyell Malen heeft zijn gewenste transfer bijna te pakken. Volgens het Eindhovens Dagblad is de overstap van de aanvaller van PSV naar Borussia Dortmund op hoofdlijnen rond.

Het is de bedoeling dat Malen dit weekeinde medisch wordt gekeurd nu de clubs elkaar mondeling grotendeels hebben gevonden. Volgens het ED voerde zaakwaarnemer Mino Raiola donderdag topoverleg met PSV. Ook met Dortmund-directeur Michael Zorc was overleg. De Bundesliga-topclub wil de Oranje-international zo snel mogelijk laten aansluiten bij het trainingskamp in Zwitserland.

PSV lijkt tegen de dertig miljoen euro te krijgen voor Malen, maar over een aantal clausules wordt nog onderhandeld. Ook Ajax krijgt 1,5 procent van de transfersom en Arsenal 1 procent. Daarnaast had Raiola recht op een aanzienlijk bedrag, maar mogelijk zijn die afspraken veranderd, schrijft de regionale krant. Het is daardoor niet precies duidelijk hoeveel de Eindhovenaren overhouden aan de deal.

Malen was het afgelopen seizoen goed voor negentien goals en acht assists in 32 Eredivisie-duels. Hij had deze zomer zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur en Dortmund toonde al snel interesse. Liverpool werd ook even genoemd, maar de Duitsers tonen zich daadkrachtiger. Bij Die Schwarzgelben is Malen de beoogde opvolger van Jadon Sancho.