To-do-lijst KAA Gent: huiswerk is grotendeels af maar één type ontbreekt nog

To-do-lijst KAA Gent: huiswerk is grotendeels af maar één type ontbreekt nog

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 09:00vr 23-07-2021 om 09:00

Laatste update: vrijdag 23 juli 2021 om 13:24vr 23-07-2021 om 13:24

Nu het Euro 2020 haar poorten gesloten heeft, krijgt de voetbalfan nauwelijks tijd om op adem te komen. Minder dan twee weken na de Italiaanse triomftocht gaat immers al een nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League van start. VoetbalPrimeur.be gebruikt de tussenperiode om je wegwijs te maken in de voorbereiding van de verschillende Belgische topclubs. In het tweede deel van onze serie overlopen we hun to-do-lijstje: wie mag nog verkassen en wat moet er nog bij? Vandaag: KAA Gent.

In het uitstalraam
KAA Gent wist al een heleboel overbodige spelers van de hand te doen en heeft zijn huiswerk langs uitgaande zijde dan ook al min of meer af. Voor Jordan Botaka wordt er wel nog een oplossing gezocht. De vleugelspeler werd vorig seizoen nog uitgeleend aan Charleroi en is overbodig in Oost-Vlaanderen. Er zou interesse zijn uit Turkije.

Ook Roman Yaremchuk staat uiteraard in het uitstalraam. Al is dat niet omdat de aanvaller overbodig is bij Gent, de Oekraïner kan Gent echter een stevig miljoenenbedrag opleveren en is zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging.  

Nu al in huis
Ook aan inkomende zijde deed Gent al aardig zijn best. Zo haalde het enkele verdedigende versterkingen binnen. Met Joseph Okumu kocht Gent een dure centrale verdediger (3,5 miljoen euro). De 24-jarige Keniaan moet een belangrijke pion worden in de Gent-defensie. Ook Christopher Operi komt de defensie versterken. De 24-jarige Fransman is een vleugelverdediger.

Op het middenveld lijkt Gent de zaken op orde te hebben. Met Vadis Odjidja, Sven Kums, nieuwkomer Andrew Hjulsager en Julien De Sart loopt er wel wat kwaliteit rond. Ook in het aanvallende compartiment haalde Gent versterkingen binnen. Met Gianni Bruno hoopt Gent zijn doelpuntenproductie op te krikken. Tarik Tissoudali moet dan weer voor creatieve impulsen zorgen. Vakoun Issouf Bayo werd deze zomer overgenomen van Celtic en kan zijn fysieke préséance gebruiken als aanspeelpunt.

Op het boodschappenlijstje
Vooral in de aanval kan Gent nog wat extra kwaliteit gebruiken. Zeker wanneer Yaremchuk andere oorden op zoekt zal de club nood hebben aan vers bloed. Coach Hein Vanhaezebrouck zoekt vooral iemand die diepgang brengt. Momenteel zorgt enkel Yonas Malede daarvoor.

Gent was ook lange tijd op zoek naar een diepe spits, met nieuwkomer Bayo lijkt die positie ingevuld. Al blijft het een risicootje, als de Ivoriaan tegenvalt beschikt Gent enkel nog maar over Laurent Depoitre als targetman. Ook in de verdediging had Gent nood aan versterking, de zomerse versterkingen lijken de grootste hiaten echter weg te werken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Waar heeft Gent nog het meeste versterking nodig?

Doelman
24%
Verdediging
8%
Middenveld
2%
Aanval
67%
(189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws