KAA Gent kent geen moeite met Valerenga en wint met duidelijke cijfers

22-07-2021 22:19
32

KAA Gent heeft de kwalificatie voor de volgende ronde in de Conference League al zo goed als beet. In de wedstrijd tegen Valerenga IF wist het een overtuigende overwinning te boeken. Het werd maar liefst 4-0.

KAA Gent begon bijzonder sterk aan de partij en eiste het balbezit ook op tegen Valerenga. Daarvoor werden de Buffalo's ook beloond. Na sterk werk van Vadis Odjidja kwam de bal tot bij Alessio Castro Montes. De sterkhouder van vorig seizoen bediende nieuweling Gianni Bruno, die na tien minuten voetbal de 1-0 in doel kopte.

Na het doelpunt veranderde het spelbeeld niet en was het Gent dat de partij volledig controleerde. Via onder andere Vadis en Bruno wist het ook nog enkele kansjes te creëren, maar het grote gevaar bleef uit. Aan de overzijde bleef Sinan Bolat werkloos en kon hij rustig toekijken hoe zijn ploegmaats er voor rust via Tarik Tissoudali nog 2-0 van maakten.

De tweede helft zorgde voor eenzelfde verhaal: het balbezit, het gevaar en de kansen waren voor Gent. Valerenga wist niet van welk hout pijlen te maken tegen de Buffalo's en ondergingen het spel volledig.

Hjulsager bleef met de knappe passes strooien, Bruno probeerde voor de afwerking te zorgen. Daar liep het nog wat spaak, maar een derde doelpunt leek niet veraf te zijn.  Net voor het uur kwam dat er ook na een harde knal van Vadis Odjidja: 3-0 en de winst voor Gent was binnen.

Na een goede actie van Tissoudali en een voorzet die via de hand een strafschop veroorzaakte leek het 4-0 te gaan worden, Bruno miste de penalty echter. Niet getreurd voor de Buffalo's, want in het slot werd het toch nog 4-0 via Yonas Malede.

Opdracht volbracht en KAA Gent mag zich, met nog een terugwedstrijd te gaan, ook al beginnen opmaken voor de volgende ronde.