OH Leuven heeft duurste veld van België: Zoals in Premier League

OH Leuven heeft duurste veld van België: "Zoals in Premier League"

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 13:30do 22-07-2021 om 13:30

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 13:34do 22-07-2021 om 13:34

OH Leuven heeft een nagelnieuw veld aangelegd aan Den Dreef. De nieuwe grasmat kost meer dan een miljoen euro, maar volgens greenkeeper Oliver Makin heeft OHL nu ook wel het beste veld van België. 

OH Leuven heeft maanden gewerkt aan het nieuwe veld, maar Makin is trots op het resultaat. "Voor zover we weten zijn we de enige Belgische club die zijn veld op deze manier aanlegt", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad"Alle velden van de Premier League zijn de laatste tien jaar op een gelijkaardige manier aangelegd. We hebben het veld tot 35 centimeter diep uitgegraven en alles nagelnieuw geïnstalleerd. Ook het kunstgras rondom het veld is volledig vernieuwd."

OH Leuven zal vanaf nu ook veldverwarming hebben. "Het nieuwe veld zal ook veel beter beschermen tegen hevige weersomstandigheden. We zullen niet langer met een zeil moeten werken en we zullen geen sneeuw of ijs meer moeten ruimen. De overvloedige regenval van vorige week was voor ons de eerste test en het veld heeft die stortbuien perfect doorstaan."

Het nieuwe veld wordt op zondag meteen uitgetest, want OHL begint in eigen huis met een wedstrijd tegen Zulte Waregem. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws