Zweedse expert over RSCA-aanwinst: Veel Zweden in JPL de laatste jaren, maar…

Zweedse expert over RSCA-aanwinst: "Veel Zweden in JPL de laatste jaren, maar…"

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 15:30do 22-07-2021 om 15:30

Laatste update: vrijdag 23 juli 2021 om 12:37vr 23-07-2021 om 12:37

Anderlecht heeft niet lang stil gezeten na het vertrek van Sambi Lokonga. De recordkampioen haalde met de Zweed Kristoffer Olsson meteen een vervanger in huis. VoetbalPrimeur.be ging bij een Zweedse voetbaljournaliste te rade voor extra duiding.

Olsson tekende voor vier seizoenen in Brussel en komt over van het Russische Krasnodar. Geheel onbekend is de Zweed niet voor de gemiddelde voetballiefhebber, zo speelde Olsson ook mee op het afgelopen EK. Frida Fagerlund, een Zweedse voetbaljournaliste voor Sportbladet, vat het profiel van de Anderlecht als volgt samen.

"Olsson is een speler die graag tussen de linies speelt. Hij het type speler dat geen schrik heeft om eens een risicovolle pass te geven om een andere speler vrij te spelen. Hij is niet de speler om elke bal breed te leggen, hij speelt met lef en risico", aldus de journaliste in een exclusief gesprek.

De risico’s die Olsson in zijn spel legt hebben natuurlijk ook een negatieve kant. "Het gebeurt wel eens dat hij een bal verliest met alle gevolgen van dien", merkt Fagerlund op. Ondanks dat negatieve kantje wist de 26-jarige Zweed toch uit te groeien tot basisspeler in Rusland. Waarom kiest hij nu voor een avontuur in de Jupiler Pro League?

"Ik denk dat hij het niet meer helemaal naar zijn zin had in Rusland", vertelt Fagerlund. "Hij had wat van zijn zelfvertrouwen verloren, iets dat hij de voorbije seizoenen telkens in overvloed had. In België komt hij bij een creatieve ploeg terecht, dat past beter bij hem. Hij is in Rusland ook fysiek sterker geworden dus ik denk dat hij wel zijn streng kan trekken in de Jupiler Pro League."

Anderlecht had in het verleden ook al aardig wat succes met Zweedse spelers, toch maakt Fagerlund ook nog een kleine kanttekening. "In Zweden hopen we natuurlijk dat deze transfer hem deugd zal doen. Maar, heel veel Zweden hebben hun geluk beproefd in België de afgelopen jaren en slechts weinigen hebben succes gehad", aldus de journaliste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij dit een goede transfer?

(369 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws