'Ook ploegmaats van Messi krijgen de vraag om in te leveren'

'Ook ploegmaats van Messi krijgen de vraag om in te leveren'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 23:45wo 21-07-2021 om 23:45

De penibele financiële situatie van FC Barcelona blijft het de Spaanse sportkranten domineren. Volgens Mundo Deportivo is Lionel Messi niet de enige speler die een loonoffer moet brengen en zou het zelfs tot een aantal rechtszaken kunnen komen.

Messi is formeel clubloos, maar er ligt een nieuwe verbintenis voor hem klaar, voor de helft van zijn vorige salaris. Die kan hij echter pas ondertekenen als Barça zijn huishoudboekjes op orde heeft. Volgens Mundo Deportivo heeft de club nog een paar cultuurbewakers gevraagd om in te leveren: Sergio Busquets, Gerard Piqué en Sergi Roberto staan hier niet onwelwillend tegenover, de onderhandelingen met Jordi Alba lopen iets moeizamer, meldt MD.

De Catalanen hopen ondertussen ook een paar spelers te verkopen, om extra salaris uit te sparen. Samuel Umtiti en Miralem Pjanic hebben al een aanbod gekregen om – ondanks hun doorlopende contracten – transfervrij te vertrekken, maar hebben daar nog geen gebruik van gemaakt. Als er voor 15 augustus nog geen nieuws op dit front is, zou Barcelona zelfs genoodzaakt zijn om naar de rechter te stappen. De club staat binnenkort al tegenover Matheus Fernandes: het contract van de Braziliaanse miskoop werd eind juni ontbonden, maar hij heeft een klacht ingediend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws