Telegraaf: 'Van Gaal wordt bondscoach en tekent voor anderhalf jaar'

Telegraaf: 'Van Gaal wordt bondscoach en tekent voor anderhalf jaar'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 21:28wo 21-07-2021 om 21:28

Laatste update: woensdag 21 juli 2021 om 21:49wo 21-07-2021 om 21:49

De kogel is door de kerk: Louis van Gaal wordt voor de derde keer bondscoach van het Nederlands elftal, meldt De Telegraaf woensdagavond. Volgens de ochtendkrant is er inmiddels een akkoord bereikt.

Dit zat er al langere tijd aan te komen, maar Van Gaal heeft nu ook zijn staf rond. Volgens De Telegraaf worden Danny Blind, Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek zijn assistenten. Dit viertal vervangt de opgestapte Frank de Boer en zijn assistenten Ruud van Nistelrooy, Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks.

Van Gaal mag in Portugal blijven wonen, tekent een contract voor anderhalf jaar en zal Oranje naar het WK van 2022 in Qatar moeten leiden. Als dat lukt, wordt dat toernooi naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste kunstje.

Van Gaal was al twee keer eerder bondscoach, met wisselend succes. Tijdens zijn eerste ambtstermijn wist hij Oranje niet naar het WK van 2002 te leiden, maar hij revancheerde zich twaalf jaar later met een bronzen medaille tijdens het WK in Brazilië. Van Gaal vertrok in 2016 bij Manchester United en zat sindsdien zonder club, maar was nog niet definitief gestopt met zijn trainerscarrière.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws