To-do-lijst KRC Genk: Anticiperen op potentieel vertrekkende sterhouders

To-do-lijst KRC Genk: Anticiperen op potentieel vertrekkende sterhouders

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 09:00do 22-07-2021 om 09:00

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 18:02do 22-07-2021 om 18:02

Nu het Euro 2020 haar poorten gesloten heeft, krijgt de voetbalfan nauwelijks tijd om op adem te komen. Minder dan twee weken na de Italiaanse triomftocht gaat immers al een nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League van start. VoetbalPrimeur.be gebruikt de tussenperiode om je wegwijs te maken in de voorbereiding van de verschillende Belgische topclubs. In het tweede deel van onze serie overlopen we hun to-do-lijstje: wie mag nog verkassen en wat moet er nog bij? Vandaag: KRC Genk.

In het uitstalraam
De huurperiode van Stephan Odey naar Amiens SC is afgelopen. De aanvaller, die in 2019 voor 3,5 miljoen euro naar Limburg verhuisde, heeft nog een contract tot 2024. Het lijkt er echter niet op dat hij dit zal uitdoen. Men zoekt momenteel nog een oplossing voor de Nigeriaan. 

Hetzelfde verhaal voor Neto Borges. Zijn huurperiode bij Vasco da Gama is afgelopen. Zijn contract loopt in 2022 af. Ook voor hem wordt er naar een oplossing gezocht. Gezien de druk bezette backs zal hij andere oorden opzoeken. 

Image from Gyazo

Verder lijkt niemand te moeten vertrekken. Eboue Kouassi lijkt een twijfelgeval. Met de komst van Eiting, en de aanwezigheid van Thorstvedt, Heynen Toma en Hrosovsky lijkt hij geringe minuten te gaan spelen. Naar een huurperiode zou niemand vreemd opkijken.

Dan rest er ons nog de kwestie Dwomoh. Het goudhaantje van de Jos Vaessen academy kon net als andere jeugdspelers aansluiten bij de A-kern, maar elk spoor van hem lijkt verdwenen. Er zou onenigheid zijn tussen de club en zijn persoon. Hij ligt nog onder contract, maar spelen lijkt hij niet meer te gaan doen. Naar verluidt zou Dortmund geïntresseerd zijn in een overname, ook andere Belgische clubs zijn een optie.

Nu al in huis
Begin februari werd al bekend dat Simen Jukleröd transfervrij naar KRC Genk zou trekken. Eind mei realiseerde de TD een tweede transfer. Mujaid Sadick versterkt de verdediging. Hij komt van Deportivo La Coruña. De stevige Spaanse verdediger speelde al mee in de voorbereiding en de supercup. 

In de eerste zomermaand lanceerde KRC Genk een Nederlands offensief. Carel Eiting kwam over van Ajax, Mike Trésor van Willem 2. Beide heren zouden voor respectievelijk vier en drie miljoen naar Limburg verhuizen. Ten slotte legde KRC Genk ook nog twee potentiële talenten vast. Yentl Van Genechten kwam over van Lierse Kempenzonen, Kelvin John van Brooke House Football Academy. Die laatste werd getipt door oude bekende Samatta als de ‘Tanzaniaanse Mbappe’.

Image from Gyazo

Op het boodschappenlijstje
In doel lijkt Genk gerust te zijn, al nemen ze toch wat risico’s. Voorlopig beschikken ze over Maarten Vandevoordt (19), Tobe Leysen (19) en Vic Chambaere (18). Drie jonge doelmannen is natuurlijk wel de filosofie van KRC Genk, maar echt breed zitten ze daar niet. Hopen voor de Limburgers dat er niemand geblesseerd uitvalt.

In de verdediging lijkt het huiswerk gemaakt…tenzij John Lucumi andere oorden opzoekt, dan kan er een nieuwe leider gehaald worden. Met McKenzie, Cuesta en Sadick hebben ze natuurlijk prima verdedigers, Matisse Didden komt daar nog bij als jonkie. Op de flanken hebben ze langs twee kanten een dubbele bezetting met Munoz, Juklerod, Arteaga en Preciado.

Ook op het middenveld lijkt alles onder controle. Er zijn geen potentiële vertrekkers, en het middenveld van vorig jaar bleef onveranderd, integendeel, ze haalden met Eiting een middenvelder bij.

In de aanval lijkt Genk te gaan anticiperen op het vertrek van Paul Onuachu. Indien hij vertrekt lijkt TD De Conde vol voor Ugbo van Chelsea te gaan. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws