Hyballa geschokt: 'Ik durf zelfs geen schouderklopjes meer te geven'

Hyballa geschokt: 'Ik durf zelfs geen schouderklopjes meer te geven'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 17:26wo 21-07-2021 om 17:26

Peter Hyballa is in Denemarken al gedoopt tot 'Terror-traener', maar hij is zich van geen kwaad bewust. De 45-jarige Duitser heeft geen flauw idee waar alle verhalen vandaan komen over zijn schrikbewind bij Esbjerg fB, vertelt hij aan Ekstra Bladet.

Hyballa stapte een maand geleden in bij Esbjerg en maakte zich in recordtempo onmogelijk. De voormalig trainer van NEC en NAC Breda zou 'mentale en fysieke straffen' niet schuwen, zoals het fotograferen van naakte spelers en het slaan van spelers. Ook beet hij een speler toe dat die 'grotere borsten had dan zijn vrouw'. De Deense spelersvakbond zag zich al genoodzaakt om in te grijpen vanwege de 'verbale martelingen' en de keiharde trainingen die tal van blessures opleverden.

Hyballa snapt niets van de ontstane ophef. "Ik heb vanaf het begin geprobeerd een andere trainingsstijl te introduceren. Met veel aandacht voor intensiteit, sprints en baltechniek. Ik ben een emotionele trainer. Ik eis veel van mijn spelers. Het lijkt komisch om het nu te zeggen, maar ik denk dat de spelers van deze stijl houden", laat de oefenmeester weten aan de Deense krant.

"Mijn start verliep eigenlijk goed tot mijn favoriete krant Ekstra Bladet deze verhalen begon te schrijven. Sindsdien is er veel veranderd", vervolgt Hyballa, die zelfs werd benaderd door de spelersvakbond. "Dat was een grote verrassing voor mij. In mijn wereld, als een speler een probleem met mij heeft of een andere houding heeft dan de mijne, dan moeten ze naar mij toekomen om het gesprek aan te gaan."

"Ik hoorde niets van de spelers, maar toch had ik een gesprek met de spelersvakbond over alles wat ik had gedaan", aldus de verbaasde Duitser. "Ze denken dat ik spelers heb gestraft, maar ik heb geen enkele speler gestraft. Ik ben een harde coach, die stijl is bespreekbaar. Wat is een stoere coach? Ik was totaal onvoorbereid, niemand had me iets verteld. Ze zeiden alleen dat ik schuldig was."

Hyballa is aangeslagen. "Ik was erg geschokt. Toen kwamen alle artikelen. Uiteindelijk belde mijn moeder en ik kon niet uitleggen wat er was gebeurd. Maar voor mij is er niets ernstigs gebeurd." De coach wil nog één ding rechtzetten: hij heeft nooit iemand geslagen. "Ik heb spelers op de schouders geklopt, dat is toch geen klap? Maar dat durf ik nu ook niet meer, bedankt daarvoor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws