Bij mijn sollicitatie bij Club Brugge gaf ik sympathie voor Anderlecht toe

"Bij mijn sollicitatie bij Club Brugge gaf ik sympathie voor Anderlecht toe"

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 10:40wo 21-07-2021 om 10:40

Head of Sports bij RSC Anderlecht, Peter Verbeke, sprak met Sport/voetbalmagazine over zijn periodes bij Club Brugge en RSC Anderlecht. Daarbij openbaarde hij een gesprek met Vincent Mannaert van Club Brugge.

Verbeke geeft in het magazine aan dat hij gesproken heeft met Mannaert: “Bij mijn sollicitatiegesprek moest ik aan Mannaert toegeven dat ik eigenlijk sympathie had voor Anderlecht. Maar als je jaren voor dezelfde club werkt, begin je automatisch voor hen te supporteren”, zegt hij.

Bij Anderlecht waren ze ondertussen aan het herstructureren. Het ideale moment voor Verbeke om ‘zijn’ club terug op de rails te krijgen: “Ik had een goed gevoel bij het plan van Wouter - een nieuwe structuur, nieuwe mensen, een totaal nieuwe strategie, de uitbouw van de scouting, de professionalisering van de staf…”

Het gesprek met Vincent Kompany gaf echter de doorslag voor Verbeke. “Ik wist dat Anderlecht vertrokken was voor de komende tien jaar als Vincent zijn voetbalfilosofie zou kunnen implementeren. De dag dat er een nieuwe coach komt met een andere visie zullen we voor hem niet alles omgooien”, aldus Verbeke.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws