De grootste JPL vertrekkers: Doelpuntenmaker en 2 JPL-iconen trekken deur dicht

De grootste JPL vertrekkers: Doelpuntenmaker en 2 JPL-iconen trekken deur dicht

21-07-2021 10:00 Laatste update: 17:00
7

De transferperiode staat in bloei. Elke dag worden grote en minder grote transfers bekend. Vrijdag start echter al de Jupiler Pro League. Welke veranderingen zijn er al doorgevoerd? VoetbalPrimeur.be voorziet u van een lijstje van de grootste vertrekkers.

Dieumerci Mbokani (FC Antwerp - Al-Kuwait)
Als eerste een echte JPL-icoon. Mbokani speelt Emaar liefst 235 wedstrijden in de Belgische competitie. Daarin maakte hij 117 doelpunten. Drie jaar Standard, drie jaar RSC Anderlecht, en drie jaar FC Antwerp maakte van hem een grote spits. Telkens weer kon men rekenen op ‘Dieu’. Hij vertrekt nu naar Koeweit. Transfervrij, omdat hij geen contract meer tekende. 

Image from Gyazo

Emmanuel Dennis (Club Brugge - FC Watford)
Dennis kende zijn beste periode bij Club Brugge enkele seizoenen geleden. Hij werd het laatste seizoen uitgeleend aan het Duitse Keulen, waar hij degelijk speelde. Ook de aanstormende Perez, en de huidige Dost bij Club Brugge plaatste de transfer in een stroomversnelling. Dennis speelde zo’n 69 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart ontvangt 4 miljoen voor de spits.

Niklas Dorsch (KAA Gent - FC Augsburg)
Dorsch kwam nog maar één seizoen geleden over van Heidenheim voor slechts 3,5 miljoen euro. Nu verkopen de buffalo’s hem voor maar liefst 8 miljoen euro. De 23-jarige middenvelder voetbalde zich dit jaar in de picture met dominant voetbal. Ook op het EK voor beloften trok hij de aandacht van buitenlandse clubs. 

Image from Gyazo

Aster Vranckx (KV Mechelen - VfL Wolfsburg)
Vranckx tekende tot 2025 een contract bij de Duitse club. Ze verzekeren zich daarmee van een mooie toekomst met een potentiële topspeler. Vranckx is slechts 18 jaar en trok meteen grote ogen bij KV Mechelen. In totaal speelde hij al 38 wedstrijden in de Jupiler Pro League. De transfersom zou zo’n 8 miljoen bedragen.

Lukas Nmecha (RSC Anderlecht - Manchester City, einde huur)
We leerden Nmecha kennen als een sterke, snelle en doelgerichte spits. Eigenlijk karaktereigenschappen die je bij elke spits zoekt. Hij ontpopte zich meteen ook tot dé man van Anderlecht. De onmisbare schakel in het systeem van Vincent Kompany. Ook andere clubs zagen wat de Duitser kon. Het werd bijna onmogelijk om hem te houden, zeker gezien de financiële situatie bij paars-wit. Nmecha speelde 31 doelpunten in de Belgische competitie. Ook hij trok naar VfL Wolfsburg. 

Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi - Stade Reims)
Na zeven jaren vertrekt de Franse doelman bij Charleroi. Penneteau was het gezicht van Charleroi, en overigens ook een hele goede doelman. Na zeven jaren zet hij er nu een punt achter. Hij verlengde zijn contract niet, en trekt zo transfervrij naar Stade Reims. Penneteau speelde 217 wedstrijden voor Charleroi. Daarmee zet hij zich in het lijstje ‘der groten’.

Zinho Vanheusen (Standard - Inter Milaan)
Als laatste vermelden we nog Zinho Vanheusden. De jonge Belgische verdediger moest vertrekken bij de Luikse club om financiële redenen, en wat zullen ze hem missen. De potentiële topverdediger liet zich de afgelopen seizoenen kennen bij Standard. Helaas kreeg hij vorig seizoen te maken met een lastige blessure, maar nu staat hij er weer. Inter neemt hem over voor 16 miljoen euro, en leent hem onmiddellijk uit aan Genoa. Hij speelde 59 wedstrijden in de Pro League.