De Glazen Bal van VP’s fanbase: welke club groeit volgens jou uit tot revelatie?

De Glazen Bal van VP’s fanbase: welke club groeit volgens jou uit tot revelatie?

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 10:00do 22-07-2021 om 10:00

Vrijdag start het JPL seizoen 2021 – 2022. Hoe gaat het nieuwe seizoen volgens de VoetbalPrimeur.be-lezers verlopen? Dat kunnen jullie de komende dagen kenbaar maken. In dit artikel behandelen we de topschutter van aankomend seizoen. Ook onze redactie waagt zich aan een pronostiek.

Vorig seizoen introduceerde VoetbalPrimeur.be haar Glazen Bal. Toen gaf elke redacteur zijn voorspelling van het nieuwe seizoen. Helaas, midden in onze voorbeschouwingen gingen we van zestien naar achttien ploegen, waardoor we op het einde niet helemaal konden terugblikken op onze voorspellingen. Zo slecht deden we het trouwens niet. Op één redactielid na had iedereen de kampioen goed. Ook in de degradatiestrijd kregen heel wat redactieleden gelijk.

Maar dat was vorig jaar. Dit jaar doen we het iets anders. In de komende dagen voorspelt de redactie van VoetbalPrimeur.be als één man de volgende zaken: de topschutter, de laatste vier in de stand, de tegenvaller van het seizoen, de verrassing van het seizoen en de vier ploegen die Europees halen inclusief de kampioen. Elke dag belichten we één onderwerp. In de reacties mogen jullie dan laten weten of jullie het met ons eens zijn of niet. En natuurlijk mogen jullie jullie voorspellingen voor het seizoen 2021 – 2022 achterlaten. 

In dit vierde deel van onze Glazen-Bal-reeks gaan we op zoek naar een club die boven verwachting zal scoren. Wie ontpopt zich tot revelatie en overtreft zelfs de eigen ambities ruimschoots? 

Enkele kandidaten
Naar aloude gewoonte swingen de goede voornemens weer de pan uit bij aanvang van deze nieuwe jaargang. Op enkele schaarse uitzonderingen na heeft elke club uit de Jupiler Pro League de missie om ‘beter te doen dan vorig seizoen’. Zo durft KRC Genk openlijk uit te spreken dat het op de titel mikt, terwijl ook Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht een stap vooruit hopen te zetten in de nok van het klassement. Aangezien die drietand vorige lente al van de Champions Play-Off mocht proeven, kan je echter moeilijk van een enorme verrassing spreken wanneer het in 2022 ietsje meer wordt. Diezelfde vlieger gaat zelfs voor KAA Gent op. Integendeel, voor het tweede jaar op rij naast de top-vier grijpen is simpelweg geen optie voor De Buffalo’s.

Steeds vaker steken ook vanuit de middenmoot de hoge verwachtingen de kop op. K. Beerschot V.A., Sporting Charleroi, KV Mechelen, KV Oostende, Oud-Heverlee Leuven, SV Zulte Waregem en uiteraard Standard Luik … Stuk voor stuk ambiëren die clubs (minstens) een plek in de Europe Play-Off. Zelfs bij de promovendi volstaat de degradatie ontlopen tegenwoordig niet meer. Dat geldt zeker voor Union Saint-Gilloise, dat met het nodige kapitaal uit Groot-Brittannië meteen een meerwaarde zou kunnen betekenen voor Eerste Klasse A.

VP’s meevaller: KV Kortrijk
Het labyrinth der ambities heeft de redactie van VP.be naar een Zuid-West-Vlaamse uitgang geleid. Over KVK doen tijdens deze voorbereiding enkele opperbeste verhalen de ronde. In de eerste plaats geven de resultaten uit de oefenwedstrijden de believers gelijk. De 0-1-zege tegen Club Brugge gaf naar verluidt een gigantische boost in de kleedkamer, waarna met SC Heerenveen (2-2) en Lille OSC (1-1) twee te duchten tegenstanders op een gelijkspel werden gehouden. Na een teleurstellend 2020-2021, met een veertiende plek als eindnotering, had geen Kortrijkzaan durven verhopen dat zijn of haar favoriete club zo snel weer een opwaarts élan te pakken zou hebben.

Oefenen is en blijft echter oefenen. Straks begint het grote werk. Heeft KVK voldoende wapens in huis om bijvoorbeeld de linkerkolom te viseren? Eerst en vooral verloor de club in het tussenseizoen tot op heden slechts één belangrijke kracht, aangezien Julien De Sart de voorkeur gaf aan een toekomst bij Gent. Met Ante Palaversa loopt er echter een minstens even talentvolle vervanger rond in het Guldensporenstadion. Andere sterkhouders als Gilles Dewaele en Faïz Selemani veroerden voorlopig geen vin. Er staat dus wel degelijk een basis om op verder te bouwen.

Daarnaast haalde Kortrijk in elke geleding interessante profielen in huis, onder meer dankzij de ervaren doelman Joris Delle, rustbrenger Kevin Vandendriessche, revelatiemateriaal Marlos Moreno en belofte Jesaja Herrmann. Als die puzzelstukken in elkaar vallen, kan er vuurwerk ontstaan. Dan moet Luka Elsner zich wel een pyromeester tonen. Hoewel zijn debuutmaanden aan de taalgrens niet bepaald overtuigend waren, hebben die hem wel de tijd verschaft om de huidige kern al eens grondig door te lichten. Enkele weloverwogen versterkingen later kan de wereld er al helemaal anders uitzien. Tijdens zijn passage bij Union bewees Elsner alvast dat hij in staat is om van een gezonde combinatie tussen ervaring en jeugd een stug geheel kan vormen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie wordt volgens jou de revelatie van het komende seizoen?

(112 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws