OH Leuven ziet het helemaal zitten met Dewaest: Hij brengt een brok ervaring mee

OH Leuven ziet het helemaal zitten met Dewaest: "Hij brengt een brok ervaring mee"

20-07-2021 19:34
1

Sébastien Dewaest heeft een nieuwe club gevonden. Dinsdag geraakte bekend dat de bonkige mandekker zijn loopbaan verder zet bij Oud-Heverlee Leuven. In de studentenstad reageren ze bijzonder opgetogen met zijn komst.

Technisch directeur Wim De Corte verwacht veel van zijn kersverse aanwinst. "Met Sébastien Dewaest halen we een echte leider in huis", beseft hij op de website van OHL. Dat leiderschap zal onze landgenoot moeten overbrengen op de rest van de (eerder jonge) spelersgroep, "zowel op als naast het veld", klinkt het. Na het vertrek van David Hubert (Zulte Waregem) en Frédéric Duplus (geen nieuw contract) kon er wel wat extra gewicht in de schaal bij in Leuven.

Naast zijn natuurlijke autoriteit heeft Dewaest nog een andere troef voor OHL. "Hij brengt ook een brok ervaring mee in het hart van onze verdediging, want speelde zo’n 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League", weet De Corte. Dat deed Dewaest voornamelijk in dienst van Sporting Charleroi en KRC Genk. Bij die laatste club werd hij aan het begin van vorig seizoen overbodig, waarna de Limburgers hem uitleenden aan Toulouse FC. Ondanks zijn degelijke prestaties hield Dewaest daar geen definitieve transfer aan over.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s