NOS: 'Er is bijna witte rook over aanstelling van Van Gaal bij Nederlands elftal'

NOS: 'Er is bijna witte rook over aanstelling van Van Gaal bij Nederlands elftal'

20-07-2021 19:10
8

De aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal is een kwestie van tijd. De NOS heeft door 'bronnen in Zeist', waar het Nederlandse bondsgebouw gelegen is, bevestigd gekregen dat de gesprekken tussen de bond en Van Gaal 'in de afrondende fase' zijn.

Van Gaal was tussen 2000 en 2002 al bondscoach en kreeg tien jaar later weer een kans. Toen wist hij Oranje naar een derde plaats te loodsen op het WK in Brazilië. Een derde periode is in aantocht: het nieuws dat Van Gaal de opvolger gaat worden van Frank de Boer zingt al een tijd rond.

De bronnen die de NOS aanhaalt, bevestigen ook dat Van Gaal Danny Blind en Henk Fraser op het oog heeft als assistenten. Blind was de aanvoerder van Ajax in de tijd dat Van Gaal in Amsterdam actief was als trainer. Tijdens het WK van 2014 was Blind ook de assistent van Van Gaal. 

Van Gaal kent Fraser nog uit hun tijd bij Sparta Rotterdam. Daar stond hij nog samen op het veld met de huidige hoofdtrainer van de Rotterdamse club. Leuk detail: ook Blind speelde toen voor de Kasteelclub.