Breaking news

Waar blijft de beloofde kapitaalsverhoging van Coucke bij Anderlecht?

Valerenga voor komst naar Gent: We reizen er naartoe om te genieten én te winnen

Valerenga voor komst naar Gent: "We reizen er naartoe om te genieten én te winnen"

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 19:00di 20-07-2021 om 19:00

Als allereerste Belgische club wordt KAA Gent de wei ingestuurd in het Europese landschap 2021-2022. Donderdagavond krijgt het thuis Valerenga IF over de vloer in het kader van de tweede voorronde in de gloednieuwe Conference League. De Noren reizen af met het nodige vertrouwen in de tas.

De woorden van Dag-Eilev Fagermo, de coach van Valerenga, laten er weinig twijfel over bestaan. "We reizen naar Gent af zowel om te genieten als om te winnen", vertelde hij na de laatste oefenstonde van zijn team aan de clubwebsite. "Ik heb de spelers gezegd dat het mijn taak is om te zeggen dat we van hen kunnen winnen, maar ik meen het ook echt."

Hein Vanhaezebrouck past maar beter op zijn tellen. Eerst en vooral zijn de Noren midden juli in volle competitie, terwijl het Belgische seizoen pas komend weekend wordt afgetrapt. Zelfs in de oefenwedstrijden van De Buffalo's zat er een Noorse scout in de tribunes, zo blijkt. "Ik heb de tegenstander heel nauwkeurig bestudeerd", waarschuwt Fagermo.

Valerenga valt in ieder geval niet te onderschatten. Afgelopen seizoen (dat dus ten einde kwam eind 2020) sloot de club af als nummer drie in de Noorse Eliteserien. Daardoor wist het een Europees ticket af te dwingen, voor het eerst in tien jaar tijd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Stoot Gent door tegen Valerenga?

(543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws