Verbeke laat niet iedereen naar Anderlecht trekken: 'Al genoeg spelers afgekeurd'

Verbeke laat niet iedereen naar Anderlecht trekken: 'Al genoeg spelers afgekeurd'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 18:30di 20-07-2021 om 18:30

Peter Verbeke is nu al even als sportief directeur aan de slag bij RSC Anderlecht. Hij probeert steeds meer zijn stempel te drukken bij Anderlecht en heeft ook zijn eigen werkwijze.

"Ik kijk erg op naar Monchi, de sportdirecteur van Sevilla", onthult Verbeke in Sport/Voetbalmagazine. "Hij loopt in trainingspak tussen de spelers, hij weet wat er leeft in een groep en hij staat dicht bij zijn coach. Ik doe hetzelfde, maar op mijn manier."

Zo is Verbeke bij de medische testen van een potentiële nieuwe speler ook aanwezig. En die fysieke testen kunnen weleens de doorslag geven over een transfer. "Als de testen niet goed zijn of wanneer ik merk dat ze geen goesting hebben, dan is het voor mij gedaan", onhult Verbeke.

"Ik heb genoeg spelers om die reden afgekeurd. Maar ze weten het op voorhand want ik geef de richtlijnen duidelijk mee in een e-mail of via whatsapp: als de testen niet goed zijn, dan is er geen deal. Ik vind dat een essentieel deel van het rekruteringsproces. Zeker met het oog op het fysieke voetbal dat wij brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws