Verlaten jonge talenten Club Brugge te vroeg? 'Verstandigste is om te blijven'

Verlaten jonge talenten Club Brugge te vroeg? 'Verstandigste is om te blijven'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 16:30di 20-07-2021 om 16:30

Club Brugge kent een bijzonder rustige transferperiode. Nog géén nieuwe aanwinsten, maar ook geen sterkhouders die zijn vertrokken. Als het van Philippe Clement afhangt, blijven ze ook gewoon allemaal bij Blauw-Zwart.

Charles De Ketelaere, Noa Lang, Odilon Kossounou. De jonge talenten van Club Brugge werden de voorbije maanden meermaals gelinkt aan een transfer. Voorlopig zijn ze nog steeds van Club Brugge en volgens Clement zou het voor hun eigen goed beter zijn dat ze ook blijven. "Het verstandigste zou zijn om hier nog een jaar verder te ontwikkelen in deze beschermende omgeving waar ze al eens fouten mogen maken", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

De trainer van Club Brugge vindt het voor de jonge talenten nog te vroeg om al een stap hogerop te zetten. "Als ze nog een jaar verder doorgroeien, met Champions League, de ambities hier, de staf die met de jongens werkt, dan gaan ze een stuk sterker staan. Niet alleen fysiek of technisch-tactisch, maar ook mentaal", klinkt het.

Toch wordt het voor Club Brugge nog een hele karwei om de grote talenten ook te houden. Lang werd onder andere gelinkt aan Leeds United, terwijl Odilon Kossounou door een pak buitenlandse topclub wordt gevolgd. Onder andere AC Milan en Bayer Leverkusen tonen verregaande interesse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws