OFFICIEEL: Stade Brest haalt Uronen weg bij KRC Genk

OFFICIEEL: Stade Brest haalt Uronen weg bij KRC Genk

20-07-2021 15:02 Laatste update: 15:10
5

Voor Jere Uronen zit het verhaal bij KRC Genk erop. Na vijf jaar heeft hij afscheid genomen van de Limburgse club. De Finse verdediger gaat aan de slag bij Stade Brest.

Dat deelt KRC Genk mee via de officiële kanalen. De 27-jarige Uronen kwam de voorbije vijf seizoenen uit voor KRC Genk, maar heeft besloten om de club te verlaten. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij de Franse club Stade Brest. 'Een diepe buiging en eeuwig respect zijn op hun plaats voor de passage in Genk van de minzame Fin', schrijft Genk in de aankondiging.

Uronen kwam uiteindelijk 169 keer uit voor KRC Genk. Hij scoorde zijn eerste doelpunt én laatste doelpunt tegen Club Brugge. In de Supercup wist hij nog indruk te maken met een harde knal. Daarmee sloot hij zijn doelpuntentotaal af op zes stuks. Met KRC Genk won hij ook de titel, de beker en de Supercup.

'Niet alleen als voetballer, maar ook de passage in Genk van Jere als mens zal ons altijd bijblijven. Zijn Finnen koel? Dan is Jere het tegenovergestelde. Open, vriendelijk en altijd in voor een grap en een grol, en altijd een oog en oor voor onze supporters', klinkt het bij Genk. 'We wensen hem ontzettend veel succes in Brest. Ze gaan daar veel plezier aan hem beleven. Op en naast het veld.'