Ferrera koos voor Gent en verliet Seraing: Club met meeste aantrekkingskracht

Ferrera koos voor Gent en verliet Seraing: "Club met meeste aantrekkingskracht"

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 18:00di 20-07-2021 om 18:00

Na een sterk seizoen in Eerste Klasse B en de daarbij horende promotie nam Emilio Ferrera afscheid van RFC Seraing. Hij koos er verrassend voor om bij KAA Gent in de jeugdopleiding aan de slag te gaan. Ferrera legt nu uit waarom.

Ferrera besloot om niet langer hoofdtrainer te zijn van Seraing in Eerste Klasse A, maar wel bij KAA Gent aan de slag te gaan. Niet als hoofdtrainer, wel als 'Head of Football Formation', ofwel Hoofd Jeugdopleiding. "De voornaamste reden is dat ik denk dat de job die ze me bij Gent hebben aangeboden, degene is die het beste bij mij past", geeft Ferrera aan in Sport/Voetbalmagazine.

Daarnaast is Ferrera ook onder de indruk van het parcours van KAA Gent, dat volgens hem het meeste vooruitgang heeft geboekt in de voorbije tien jaar. "Gent is kampioen geworden en eindigde geregeld in de top vier, er is het nieuwe stadion, een dynamiek… Het is de club met de meeste aantrekkingskracht", klinkt het.

Het lijkt erop te wijzen dat de 54-jarige Ferrera ook stopt als hoofdtrainer. Al sluit hij een terugkeer niet helemaal uit. "Op lange termijn kan ik daar niks over zeggen. Hoewel ik al lange tijd actief ben in het wereldje, ben ik nog maar 54 en is het ook niet zo dat ik mijn buik vol heb van het hoofdtrainerschap", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws