Breaking news

Antwerp is niet klaar op transfermarkt: 'Transferoffensief nog op komst'

Puntendeling en nervositeit bij Club Brugge: Ik ben in de fout gegaan

Puntendeling en nervositeit bij Club Brugge: "Ik ben in de fout gegaan"

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 15:00di 20-07-2021 om 15:00

Club Brugge won vorig seizoen de titel, maar had het in het slot toch niet makkelijk om die prijs in de wacht te slepen. Door de Play-Offs werden de punten door twee gedeeld en zag het KRC Genk serieus naderen. Dat zag ook Philippe Clement.

Voor en tijdens de Play-Offs werd er bij de spelers meermaals geklaagd over de puntendeling door de Play-Offs. Plots maakten de concurrenten weer een kans op de titel. Mentaal leek dat tijdens de Play-Offs ook te wegen. "Daar is een fout gemaakt waarvoor ik verantwoordelijk ben", zegt Clement in Sport/Voetbalmagazine. "Ik ben onvoldoende in hun hoofd geraakt."

Heel wat spelers leken tijdens de wedstrijden ook met die puntendeling in het hoofd te zitten. Het zorgde voor stress, mindere prestaties en dus ook puntenverlies. "In de eerste match kwam er te veel nervositeit. Te veel gericht op het nu, nu, nu, terwijl ik vooraf had gezegd: mannen, het zijn zes matchen", geeft hij aan.

Spanning
Bij Club Brugge is men al langer voorstander om de Play-Offs en dan vooral de puntendeling af te schaffen. Andere ploegen zien dat echter niet zitten. Zo gaf KRC Genk-voorzitter Peter Croonen recent nog aan dat de puntendeling voor 'spanning' moet zorgen.

"Die halvering is een wapen om het spannend te houden", klonk het. "De ambitie van Club om het Bayern van België te worden is mooi, maar negen keer op rij dezelfde kampioen zou het Belgische voetbal niet ten goede komen", gaf hij enkele maanden geleden aan.

Voor Clement is het echter duidelijk dat die puntendeling uit onze competitie verbannen moet worden. Hij wil er dan ook graag vanaf. "De factor geluk wordt bepalender. Als in zes matchen alles mee zit, kun je er als een raket doorvliegen; zit het tegen, dan zie je je voorsprong wegsmelten", besluit Clement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws