Breaking news

Antwerp is niet klaar op transfermarkt: 'Transferoffensief nog op komst'

De Ligt krijgt steun in Italië: 'Sorry Van Basten, maar je hebt het fout'

De Ligt krijgt steun in Italië: 'Sorry Van Basten, maar je hebt het fout'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 14:30di 20-07-2021 om 14:30

In Italië is men het niet eens met de kritiek van Marco van Basten op Matthijs de Ligt. Tuttosport, een toonaangevende sportkrant, wijdde een artikel aan de Nederlandse verdediger met als veelbetekenende kop: 'Sorry Van Basten, maar je hebt het fout'.

Een aantal experts komen aan het woord over de voormalig verdediger van Ajax, waaronder Franco Baresi. Hij kwam tot bijna 500 wedstrijden in de Serie A namens AC Milan en was als libero belangrijk voor het succes van de Rossoneri in de jaren negentig. "De Ligt heeft een geweldige potentie", laat hij optekenen.

De foutjes die De Ligt zo nu en dan maakt, worden hem door Baresi vergeven. "Hij speelde al in de belangrijkste competities en heeft alles. Hij is sterk, heeft persoonlijkheid en gebruikt zijn snelheid. Misschien moet hij soms iets meer nadenken in plaats van zijn instinct te gebruiken, maar toen we jong waren deden we dat allemaal wel eens."

De voormalig verdediger en legende van Milan verwacht dat Van Basten zijn opmerkingen niet meende. De analist zei tijdens het EK dat De Ligt in Italië niks had opgestoken. "Marco kennende wilde hij die jongen alleen maar stimuleren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws