Kakooza en Anderlecht moeten geduld hebben: “Niet reizen door covid”

Kakooza en Anderlecht moeten geduld hebben: “Niet reizen door covid”

20-07-2021 14:20 Laatste update: 14:35
2

Bij RSC Anderlecht loopt Derrick Kakooza nog altijd niet rond. Beide partijen willen graag samen aan een nieuw avontuur beginnen klinkt het in Oeganda, maar door covid zit er een haar in de boter.

Kakooza is een achttienjarige aanvaller uit Oeganda. De voorbije maanden speelde hij zichzelf in de kijker bij Uganda Police FC en de U20 van zijn land. Op het afgelopen AFCON U-20-toernooi kroonde hij zich tot topschutter. Enkele weken nadien klonk het dat Anderlecht hem wist te overtuigen om voor paars-wit te kiezen.

Momenteel is er in Brussel evenwel nog altijd geen spoor van Kakooza. Hij zit vast in zijn geboorteland. “Vanuit Oeganda mag je door covid niet naar alle landen reizen. Reizen naar België mag bijvoorbeeld niet. De speler wil naar Anderlecht en de club wil hem ook”, stelt zijn manager Geofrey Kayemba Solo bij Swiftsportsug.

Makelaar ontkent geruchten
In Oeganda doet ondertussen het verhaalde ronde dat Kayemba de deal met Anderlecht niet wil laten doorgaan. Hij zou proberen ergens anders meer geld te vangen. Kayemba – die in Oeganda schaduwminister is – ontkent dat verhaal. "Propaganda. Ik wil enkel dat mijn speler zich op een professioneel niveau kan ontwikkelen."