Breaking news

Antwerp is niet klaar op transfermarkt: 'Transferoffensief nog op komst'

Kakooza en Anderlecht moeten geduld hebben: “Niet reizen door covid”

Kakooza en Anderlecht moeten geduld hebben: “Niet reizen door covid”

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 14:20di 20-07-2021 om 14:20

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 14:35di 20-07-2021 om 14:35

Bij RSC Anderlecht loopt Derrick Kakooza nog altijd niet rond. Beide partijen willen graag samen aan een nieuw avontuur beginnen klinkt het in Oeganda, maar door covid zit er een haar in de boter.

Kakooza is een achttienjarige aanvaller uit Oeganda. De voorbije maanden speelde hij zichzelf in de kijker bij Uganda Police FC en de U20 van zijn land. Op het afgelopen AFCON U-20-toernooi kroonde hij zich tot topschutter. Enkele weken nadien klonk het dat Anderlecht hem wist te overtuigen om voor paars-wit te kiezen.

Momenteel is er in Brussel evenwel nog altijd geen spoor van Kakooza. Hij zit vast in zijn geboorteland. “Vanuit Oeganda mag je door covid niet naar alle landen reizen. Reizen naar België mag bijvoorbeeld niet. De speler wil naar Anderlecht en de club wil hem ook”, stelt zijn manager Geofrey Kayemba Solo bij Swiftsportsug.

Makelaar ontkent geruchten
In Oeganda doet ondertussen het verhaalde ronde dat Kayemba de deal met Anderlecht niet wil laten doorgaan. Hij zou proberen ergens anders meer geld te vangen. Kayemba – die in Oeganda schaduwminister is – ontkent dat verhaal. "Propaganda. Ik wil enkel dat mijn speler zich op een professioneel niveau kan ontwikkelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws