Anderlecht moet niet meer hopen op Awoniyi: 'Spits tekent contract in Bundesliga'

Anderlecht moet niet meer hopen op Awoniyi: 'Spits tekent contract in Bundesliga'

Ondanks de komst van Benito Raman lijkt RSC Anderlecht nog steeds naarstig op zoek naar een aanvaller die de rol van diepe spits kan vervullen. Taiwo Awoniyi was even in beeld, maar hij zal het niet worden. De Nigeriaan blijft aan de slag bij Union Berlin, weliswaar onder andere voorwaarden.

Awoniyi staat op het punt om een definitieve transfer naar de Duitse hoofdstad af te ronden, weet Own Goal NigeriaHet afgelopen seizoen was de bonkige spits, die een verleden heeft bij Royal Excel Moeskroen en KAA Gent, ook al in dienst van Union, weliswaar op huurbasis van Liverpool FC. Nu hebben die beide clubs overeenstemming bereikt over een volledige overgang. Union Berlin legt naar verluidt 6,5 miljoen euro op tafel voor haar 'nieuwe' spits.

Het afgelopen seizoen was Awoniyi een vaste waarde in de Bundesliga, waar hij vijf keer tot scoren kwam. Gezien zijn Belgische passage is de Nigeriaan ongetwijfeld op de tekentafel van Peter Verbeke terecht gekomen, maar uiteindelijk zal het niet tot een transfer richting Brussel leiden. Union Berlin schotelt hem een contract van liefst vijf jaar voor. Overigens zou Liverpool tien procent eisen op een mogelijke doorverkoopsom.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie