Watersnood blijft Belgische voetbal beroeren: actie KBVB, Genk roept op tot stilte

Watersnood blijft Belgische voetbal beroeren: actie KBVB, Genk roept op tot stilte

20-07-2021 11:17 Laatste update: 11:55
4

De zware wateroverlast in het oosten van ons land beheerst nu al dagen het nieuws. Allerlei steunacties zijn op het getouw gezet, ook binnen de Belgische voetbalwereld. Daar komt voorlopig geen einde aan, integendeel.

De federale regering kondigde eerder aan dat deze dinsdag 20 juli uitgeroepen is tot een dag van nationale rouw. Om klokslag 12u01 houdt ons land een minuut stilte en de vlaggen voor de Europese Commissie hangen halfstok. Ook KRC Genk en Royal Excel Moeskroen voelen zich erg geraakt door het menselijke leed na de overstromingen. Beide clubs roepen op om de minuut stilte te respecteren.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond kan uiteraard niet achterblijven. Via haar sociale media zet de KBVB aan om een bijdrage te storten op de rekening van het Rode Kruis, in de hoop om zoveel mogelijk steun te kunnen bieden in de getroffen regio's. Vooral de provincies Luxemburg, Luik en Limburg kregen zwaar te lijden onder de overvloedige regen. Momenteel is er nog steeds een reddingsactie aan de gang om vermisten op te sporen.