'West Ham meldt zich voor Origi, maar mikt eerst op hoofddoelwit bij Chelsea'

'West Ham meldt zich voor Origi, maar mikt eerst op hoofddoelwit bij Chelsea'

20-07-2021 11:01
6

Als Divock Origi zich weer écht voetballer wil voelen, lijkt een transfer uit Liverpool zich op te dringen. Tot op heden bleef het echter opvallend stil rond mogelijke interesse voor onze landgenoot. Daar brengt West Ham United nu enigszins verandering in.

The Hammers zien Origi als optie om de spitspositie in te vullen, weet Read West Ham, al is hij niet de eerste keuze. Eerst en vooral mikt de club op een overstap van Tammy Abraham, die bij Chelsea FC op een zijspoor is beland na een sterk debuutseizoen. Die deal belooft geen sinecure te worden, want de Engelsman zou wel eens te duur uit kunnen vallen.

Als West Ham Abraham niet weet los te weken, richt het haar vizier dus op Origi. De loopbaan van de 26-jarige aanvaller kan zeker een frisse impuls gebruiken, want afgelopen seizoen kwam hij nog niet aan 450 speelminuten bij The Reds. Dankzij zijn cruciale treffers in de Champions-League-triomf van 2020 blijft Origi een goddelijke status behouden in Liverpool, maar met het oog op zijn persoonlijke ontwikkeling is een langer verblijf op Anfield Road misschien niet de beste keuze. Momenteel maakt hij de voorbereiding wel mee met het elftal van Jürgen Klopp.