Niet Anderlecht, niet Beerschot, maar Antwerp voor Yusuf: 'Doet denken aan Kanté'

Niet Anderlecht, niet Beerschot, maar Antwerp voor Yusuf: 'Doet denken aan Kanté'

20-07-2021 10:33
3

Royal Antwerp FC hoopt met Alhassan Yusuf een goudhaantje in huis gehaald te hebben. De Nigeriaanse middenvelder, die zopas zijn 21e verjaardag mocht vieren, kreeg in Zweden veel lof naar zich toegeworpen. Het Nieuwsblad licht al een tipje van de sluier op over de nieuwkomer.

Als ze Yusuf met één bekende speler moesten vergelijken, kwamen de Zweedse media al snel uit bij Ngolo Kanté, het duiveltje-doet-al van Chelsea FC. Ook de Antwerp-aanwinst valt namelijk op dankzij zijn gigantische loopvermogen, al heeft hij ook de gave om het spel te verleggen. Zelf maakte hij die vergelijking met Kanté overigens ook al eens. Zijn ex-trainer Poya Asbaghi zei ooit over Yusuf: "Als iemand match na match 120 minuten zou kunnen spelen, is hij het". Over zijn beste positie bestaat wel nog enige twijfel. Is dat nu zes, acht of tien? Aan Brian Priske om het uit te zoeken.

Yusuf komt over van IFK Göteborg, waar hij ondanks zijn jonge leeftijd al tweeënhalf jaar lang als vaste waarde geldt. Die status leverde hem in het verleden al heel wat interesse op. Gek genoeg ging het twee maal om een Engels-Belgische connectie. In de zomer van 2020 wilde Wolverhampton Wanderers 3,9 miljoen euro op tafel leggen, om hem vervolgens uit te lenen aan ... RSC Anderlecht. Uiteindelijk geraakte die deal niet van de grond.

Even later dook een gelijkaardige constructie op, ditmaal met Sheffield United en rivaal K. Beerschot V.A. in een hoofdrol. Ook toen kwam er een kink in de kabel. Derde keer, goede keer, zo blijkt nu. Eindelijk heeft Yusuf zijn verhuis naar de Jupiler Pro League te pakken, weliswaar zonder dat Antwerp inmenging nodig had van een Engelse club.