Pro League krijgt groen licht voor volle stadions, maar waarschuwt: Tijd dringt

Pro League krijgt groen licht voor volle stadions, maar waarschuwt: "Tijd dringt"

20-07-2021 10:17
5

Het Overlegcomité bracht maandag uitstekend nieuws voor het Belgische voetbal. Ok, vanaf 13 augustus moeten supporters wel kunnen bewijzen dat ze niet besmet zijn met het coronavirus wanneer ze hun favoriete club willen bezoeken, maar daar staat tegenover dat volle stadions zonder mondmasker weer mogelijk zijn. De Pro League reageert opgetogen, maar heeft meteen een werkpunt.

Woordvoerder Stijn Van Bever is in de eerste plaats tevreden dat de Belgische voetbalfan weer volop zal kunnen genieten van zijn of haar passie. "Als we dankzij het Covid Safe-ticket de stadions opnieuw kunnen vullen, is dat fantastisch nieuws", laat hij weten aan Het Nieuwsblad. Concreet moet een toeschouwer bewijzen dat hij of zij ofwel al twee weken volledig gevaccineerd is, ofwel een negatieve PCR-test kan voorleggen die hoogstens 48 uur oud is, ofwel voldoende antistoffen opgebouwd heeft.

Net rond dat 'bewijsstuk' zet de Pro League de overheid met aandrang aan het werk. "Als we het Covid Safe Ticket zouden kunnen integreren in de scanning van de toeganstickets, zou dat perfect zijn", legt Van Bever uit. Wanneer dat niet het geval is, zouden medewerkers alle tickets manueel moeten controleren. Onbegonnen werk en bovendien niet wenselijk, aangezien daardoor lange wachtrijen kunnen ontstaan. "Zolang het systeem niet op punt staat, blijft het lastig. De tijd om een systeem klaar te hebben dringt", roept de Pro League op tot onmiddellijke actie.