Aanduidingen voor speeldag 1: Visser fluit seizoen op gang in Standard-Genk

Aanduidingen voor speeldag 1: Visser fluit seizoen op gang in Standard-Genk

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 09:51di 20-07-2021 om 09:51

De nieuwe campagne van de Jupiler Pro League nadert met rasse schreden. Nog drie keer slapen en dan is het zover! Ook het scheidsrechterskorps is uit haar zomerslaap ontwaakt. De Belgische voetbalbond maakte dinsdag alvast de aanduidingen voor speeldag één bekend.

Lawrence Visser is de eerste arbiter die in actie komt in de Jupiler Pro League 2021-2022. Hij krijgt de eer om Standard tegen KRC Genk, de meteen erg aantrekkelijke openingswedstrijd, op gang te blazen. De 31-jarige Visser wordt binnen het Belgische korps gezien als één van de leidende figuren.

De twee dagen nadien trekken ook een heleboel anders scheidsrechters zich weer op gang. De altijd beladen streekderby tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC komt in handen van Nicolas Laforge, terwijl de Brusselse burenstrijd RSC Anderlecht - Union Saint-Gilloise toevertrouwd is aan Kevin Van Damme. Bij Club Brugge tegen KAS Eupen hanteert Bram Van Driessche dan weer de fluit.

Naar goede gewoonte krijgen de scheidsrechters ook dit seizoen bijstand van de VAR. Wél nieuw is dat die niet langer in een busje aan het stadion plaatsneemt, maar in het centrale hoofdgebouw in Tubeke, net zoals dat in Duitsland of Nederland eerder al het geval was.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws