De geweldige cijfers van Mata in de Supercup: 131 km/u en twaalf ballen veroverd

De geweldige cijfers van Mata in de Supercup: 131 km/u en twaalf ballen veroverd

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 23:46ma 19-07-2021 om 23:46

Club Brugge troefde KRC Genk af in de strijd om de Supercup: 3-2. De landskampioen was duidelijk een maatje te sterk voor de bezoekers, niet in het minst dankzij een beresterke Clinton Mata. De rechtsachter heerste op zijn flank, zo bewijzen ook de statistieken.

Mata was een ware gesel voor de Genkenaars die in zijn zone opdoken, zoals Mike Trésor en Théo Bongonda. Op verdedigend vlak valt hij al enkele jaren nauwelijks te vloeren. In de Supercup trok Mata die lijn door: met twaalf veroverde ballen slaagde hij er geregeld in om het Genkse gevaar te ontzenuwen. Daar hoefde hij niet eens zo gek veel voor te lopen (9,7 km).

Daarnaast leverde Mata echter ook in de offensieve sector een flinke meerwaarde, met als orgelpunt zijn doelpunt aan het begin van de tweede helft. Met een raketschot fusilleerde hij een ongelukkige Maarten Vandevoordt van dichtbij. Die streep haalde maximaal 131 kilometer per uur, blijkt uit de cijfers. Het mag duidelijk zijn: Mata is klaar voor het seizoensbegin bij Blauw-Zwart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij Mata de beste verdediger uit de JPL?

Ja
80%
Nee, wel bij de top-vijf
18%
Nee, zelfs niet bij de top-vijf
3%
(113 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws