'Genk vindt mogelijk binnen eigen landsgrenzen oplossing voor overbodige Dewaest'

'Genk vindt mogelijk binnen eigen landsgrenzen oplossing voor overbodige Dewaest'

19-07-2021 23:10
1

KRC Genk haalde al enkele stevige versterkingen in huis met het oog op het nakende seizoen, maar aan uitgaande zijde is er nog wat werk voor de boeg. Naast de hete hangijzers rond Théo Bongonda en Paul Onuachu is er ook nog het dossier-Dewaest. Mogelijk komt er vanuit Leuven een reddingsboei aangeworpen.

Sebastien Dewaest was een tweetal jaar geleden nog aanvoerder bij Genk, maar verzeilde nadien in vieze papieren. Vorig seizoen leenden de Limburgers hem al uit aan het Franse Toulouse, dat uitkwam in de Franse Ligue 2. Daar deed Dewaest het best aardig. Toch vond Toulouse niet de nodige fondsen om de mandekker ook definitief aan zich te binden.

Zo zit Dewaest nu terug bij af, in Genk. Gezien zijn overbodige status moet hij daar vrede nemen met een stek in de B-kern. Daar wil Oud-Heverlee Leuven verandering in brengen, vermoedt Het NieuwsbladDe eigenaars van King Power hebben opnieuw verregaande ambities, maar voorlopig oogt de spelerskern eerder mager. De ervaring van Dewaest kan een meerwaarde betekenen.

De komende dagen wil OHL werk maken van zijn komst, maar dan zal het wel een transfersom moeten ophoesten. Dewaest heeft in Genk namelijk nog een contract tot medio 2023 lopen.