Hollerbach kan toch ook eens glimlachen, Koita haalt seizoensstart bij mager STVV

Hollerbach kan toch ook eens glimlachen, Koita haalt seizoensstart bij mager STVV

19-07-2021 22:33

Nog voor er tegen één bal getrapt is, hebben zich boven Sint-Truiden al donkere wolken samengepakt. De fans uiten al een tijdje hun ongenoegen over de gang van zaken en tot op heden bracht het bestuur amper één versterking aan: Aboubakary Koita. Over hem valt wel goed nieuws te melden.

Koita is namelijk weer volledig klaar voor de dienst, weet Het Laatste NieuwsMeteen na zijn transfer van Waasland-Beveren blesseerde de explosieve vleugelaanvaller zich nog aan de enkel. Daardoor moest hij het eerste gedeelte van de voorbereiding laten schieten. De voorbije weken pikte Koita wel weer aan, maar kon hij slechts met vlagen zijn talent laten bewonderen.

Nu is Koita weer volledig wedstrijdfit, klinkt het. Net op tijd voor de aanvang van de nieuwe competitie, zou je denken. Op zondag trapt STVV af met een thuiswedstrijd tegen KAA Gent. Trainer Bernd Hollerbach heeft zo dus een opstekertje te pakken, maar dat weegt ongetwijfeld niet op tegen de vele kopzorgen. Momenteel beschikt de nieuwe sportieve baas over hooguit een zestiental mogelijkheden in zijn A-kern.

Hoe dan ook moet Koita een belangrijke pion gaan worden in het aanvalsspel van STVV. Vorig seizoen trof hij nog zeven keer raak bij Waasland-Beveren, dat nochtans als voorlaatste eindigde en degradeerde. Bij De Kanaries zal Koita hoogstwaarschijnlijk een voorhoede gaan vormen met Ilombe Mboyo en Christian Brüls.