Breaking news

Antwerp is niet klaar op transfermarkt: 'Transferoffensief nog op komst'

Gunstige loting voor Anderlecht? “Craiova kon mankementen niet wegwerken

Gunstige loting voor Anderlecht? “Craiova kon mankementen niet wegwerken"

Gepubliceerd: maandag 19 juli 2021 om 15:45ma 19-07-2021 om 15:45

Laatste update: dinsdag 20 juli 2021 om 14:00di 20-07-2021 om 14:00

Na twee jaar van afwezigheid maakt RSC Anderlecht dit seizoen haar comeback in Europa. Maandag koppelde de UEFA paars-wit in de derde voorronde van de Conference League aan de winnaar van het duel tussen het Roemeense Universitatea Craiova en het Albaanse KF Laçi. VoetbalPrimeur.be polste alvast bij de Roemeense journalist Emanuel Roşu wat Anderlecht mogelijk te wachten staat.

Op 22 juli kan Anderlecht een mannetje naar Albanië sturen. Dan staat de heenmatch tussen KF Laçi en CS Universitatea Craiova op het programma. De terugmatch in Roemenië is een week later op donderdag 29 juli. Laçi of Craiova krijgt op 5 augustus Anderlecht over de vloer. Paars-wit zal op 12 augustus in het Lotto Park gastheer zijn voor één van de twee ploegen.

Roemeens respect voor Anderlecht
Roşu gelooft dat Universitatea Craiova over voldoende kwaliteiten beschikt om KF Laçi van zich af te schudden en een duel tegen Anderlecht te krijgen. "Anderlecht is in Roemenië nog altijd een grote naam. In ons land is er veel respect voor de club. Voorlopig zijn er nog weinig reacties op de loting, maar dat komt omdat men zich hier eerst focust op het duel met Laçi."

De derde voorronde van de Conference League is volgens Roşu wel het eindstadion van Universitatea Craiova. "Anderlecht gaat door. Universitatea Craiova is een vrij gemiddelde Roemeense ploeg. De mankementen, die het vorig seizoen had, zijn niet weggewerkt. Maar natuurlijk blijft in Europees voetbal over twee duels iets mogelijk voor de underdog."

In Roemenië probeert Universitatea Craiova de laatste jaren een gooi te doen naar de titel, maar tevergeefs. "Het wil wel, maar het is niet goed genoeg. Vorig jaar ging het volledig fout in de slotfase van de competitie. Terwijl men in het begin van het seizoen Europees vroeg werd uitgeschakeld door een ploeg uit Georgië."

Het gevaar van Universitatea Craiova
Voor welke spelers moet Anderlecht toch opletten? "Als Elvir Koljic fit is, is hij een gevaarlijke speler. De Bosnische aanvaller is dat evenwel haast nooit. In de Roemeense competitie is hij normaal een topper. De 18-jarige Stefan Baiaram heeft potentie. Op de linksachter is Nicusor Bancu een gevaarlijke speler. Alexandru Cicaldau is dan weer een hardwerkende middenvelder, die over de nodige techniek beschikt."

Speler met Genk-verleden
Nog dit bij Universitatea Craiova loopt ook ene Vladimir Screciu rond. De 21-jarige Roemeense middenvelder kwam over van KRC Genk. De Limburgers betaalden in juli 2018 nog twee miljoen euro voor Screciu aan zijn huidige ploeg. Door blessureleed kon Screciu zich evenwel nooit doorzetten in het kampioenenjaar van de Limburgers. Screciu speelde ook even op huurbasis voor Lommel. "Twee jaar geleden had hij veel potentie, maar nu speelt hij nog amper."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws